Verdens bedste glutenfri franskbrød

Jeg har eksperimenteret en smule  med at bage franskbrød. Syntes længe det bare har været krummer istedet for brød. Dette brød kan man ikke se eller smage er glutenfri.

8 dl lunkent vand

gær på størrelse med en ært

2 spsk fiber husk

2 spsk olivenolie

2 spsk tapioka stivelse

2 tsk salt

2 tsk sukker

50 g rismel

275 g havremel

275 g boghvedemel

Alle ingredienser på nær mel blandes godt sammen. Alt melet tilsættes til sidst. Bland godt og hæld i en Rømer topf eller stengryde som kan tåle at komme i ovnen. Skal hæve natten over på køkkenbordet. Sættes ind i en kold ovn med låg på fadet. Når ovnen når 250 grader skal den have 30 min med låg på og derefter 15 min ved 225 grader uden låg. Fadet tages ud og brødet vendes ud og køles af.

Kold hævede boller

Denne opskrift er blevet min favorit. Den er nem og hurtig. Dejen smækkes sammen om aftenen og sættes i køleskabet. Næste morgen tages dejen ud. Bruger en ske til at fordele bollerne ud på en bageplade og 10 min senere har man de lækreste, mættende boller.

Dette er en dej lavet med inspiration fra pitabrød opskriften. 

 

275 g havremel

100 g kikærtemel

2 spsk tapiokastivelse

100 g boghvedemel

75 g quinea mel

50 g rismel

5 g gær

8 dl lunkent vand

2 spsk fiber husk

2 tsk salt

1 tsk kanel (kan undlades)

1 spsk honning eller 2 tsk sukrin

2 spsk olivenolie

 

bages i forvarmet varmluft på 250 grader i 10 min.

 

Verdens bedste boller/pita brød

Denne opskrift er fantastisk.

Det er ikke en jeg selv har lavet, men er meget længe siden jeg har fundet den på en hjemmeside og kan ikke huske hvor. Den er så fantastisk at jeg bliver nødtil at dele den med jer.

 

opskriften giver 12 pitabrød eller ca 16 boller. 

 

275 g havremel

100 g fuldkorns rismel

2 spsk tapiokastivelse

175 g fint rismel

50 g majsmel

25 g gær

8 dl lunkent vand

20 g fiber husk

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 spsk olivenolie

 

Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt olie, salt, sukker. Bland fiberhusk, tapioka stivelse og majsmel og tilsæt det i den våde masse. Lad dejen hvile i 15 min.

bland derefter resten af ingredienserne og lad dejen hæve lunt i 1 time.

form derefter bollerne/pitabrødene. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Lad bollerne hæve på bagepladen i 15 min mens ovnen bliver varm. De bages 10 min. 

Rugbrød

Dette rugbrød bliver til to i mine forme, men passer til et brød i en Eva solo rugbrødsform. 

1L vand

1 spsk salt

1,5 dl surdej

1 spsk kokosolie (kan undlades)

20 g fiberhusk

1 spsk carob

500 g blandede glutenfri kerner og frø (hørfrø, græskarkerner, hempfrø, chiafrø, sesamfrø og solsikke kerner)

500 g havremel

1 spsk kokos sirup

 

- Alle ingredienser blandes sammen i en røremaskine og fordeles i din(e) forme og stilles til hævning i 12 timer.

- Bages ved 175 grader varmluft i 1,5 time og derefter slukkes der for ovnen. Rugbrødene bliver stående i ovnen til de er kolde. Herefter pakkes de i poser og evt i fryseren hvis de ikke skal bruges med det samme.