Chokolade kage

Denne lækre opskrift er en vi har lavet rigtig meget. Den er fra hjemmesiden Anna-mad.dk.

Ca. 20 stk Dadler

1 moden banan 

3 æg

3 spsk kokosolie

1 dl stærk kaffe 

1 vanilje stang 

40g ren kakaopulver 

1 tsk bagepulver

65g kikærtemel/ mandelmel

en knivspids salt

2 spsk kokosmel 

Blend alle ingrdienser i en foodprocessor. 

Bages i en springform ca 22-24 cm. Gerne med bagepapir. Bages i 30 min. Ved 175 grader varmluft.

 

 

 

Pandekager

 250 g Havremel 

1 spsk sunrin

1/2 tsk salt

4 dl plantemælk

1 dl vand

3 æg

2 spsk rapsolie

Dejen blandes og sættes til at hvile i 30 min. Derefter steges pandekagerne med lidt Kokosolie på en pande.

Fastelavnsboller (10 store)

Denne opskrift er selvfølgelig med inspiration fra en traditionel fastelavnsbolle opskrift, men lavet efter mine egne erfaringer med glutenfrit brød.

 

Bolle:

3dl rismælk

100g smør

25g gær

2æg

1/2 tsk kardemomme

1 1/2 spsk sukrin

2 spsk fiberhusk

2 spsk tapioka stivelse

150g havremel

150 g rismel

 

Creme:

1æg

2 spsk sukrin evt sukrin gold

2 dl rismælk

1 1/2 spsk rismel

1/2 tsk vaniliekorn

 

-Først blander man mælk og gær.

-Luner/smelter smøren og hælder det ved sammen med æg, fiberhusk og tapioka stivelse, lader det stå og hvile i 15min.

- blander herefter resten af ingredienserne i og lad hvile i 1-2 timer.

-dejen er en smule klistret. læg den ønskedede bolle str med en våd ske på bagepapir og glat bollen ud til den ca er 0,5 cm tyk. Læg en klat marmelade eller creme i midten og sammel så bollens kanter ind mod midten. glat af med en våd ske. Skal bages i ovnen ved 200 grader alm ovn. i ca 12-15 min.

pynt evt med glasur (sukrin melis).