Koldskål

Sommeren er her og det er tid til koldskål med kammerjunker eller hjemmelavet mysli. Den lækreste veganske koldskål:

1 karton Alpro youghurt med lime

næsten 1 L Alpro Soya mælk med vanilje 

rør de to sammen og så er det klar til servering.

Ægge wrap

 1 portion:

2 æg

salt, peber og evt andre krydderier.

 

steges på en pande med Kokosolie.

wrappen fyldes med det fyld man ønsker.

Denne wrap fyldte jeg med edame bønner, avokado, senneps spire, blåbær, rød pesto og aioli.

Spinat pandekager

De lækreste  grønne pandekager. Kæmpe hit ved børnene her hjemme. De går under navnet Hulk pandekager eller Dino pandekager. Man kan fylde dem med lige det man ønsker.

Denne opskrift giver ca 8-10 stk

Ca. 100 g spinat

3 æg

3,5 dl plantemælk

175g boghvedemel

2 spsk olivenolie

1/2 tsk salt

kokos olie til stegning

Blend først mælk, spinat og æg. Herefter blandes alle ingredienserne sammen til en glat masse. Lad dejen hvile ca. 30 min.

steg pandekagerne med lidt olie på panden.

Dejen kan også bruges til grønne vafler.

 

Majs pandekager/ Mexikanske pandekager

Denne opskrift er favoritten her hjemme. Vi er 4+ baby og jeg laver altid dobbelt portion. Børnene elsker det. Opskriften er fra valdemarsro.dk

 

ingredienser

2 dl mælk eller plantemælk

2 æg

1 spsk olivenolie

1/4 tsk salt

40 g majsgryn

50g majsmel

olie til stegning.

 

Alle ingredienser blandes og hviler i ca 15 min. Herefter laves pandekagerne på en varm pande. Denne opskrift giver ca. 4 pandekager.

Pizza

Den bedste glutenfri Pizza jeg nogensinde har fået.

opskriften er fra madforlivet.dk. Der er nok til 4 pizza og man bliver mæt.

ingredienser

5 del lunkent vand

10 g gær

2 spsk fiber husk

2 tsk salt

100 g boghvedemel

100 g majsstivelse

200 g groft rismel

0,5 dk olivenolie

 

Bland alle ingredienser i en røremaskine.

lad dejen hvile et par timer. Fordel dejen i 4 klumper. Smør dem med lidt olivenolie og rul ud. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft og bag først bunden for sig i 10 min. Derefter kommes tomat sovs og fyld på. Bages i yderligere 5-10 min eller til pizzaen har det ønskede udseende.

 

Lasagne

En evig favorit som børne familie. Og en god måde at komme af med rester af grøntsager i køleskabet.

ingredienser

en god stak grøntsager (gulerødder, kål, rødbede, squash mm.)

1 løg

2 fed hvidløg

500g oksekød

1 spsk kokosolie

ca. 300 ml vand

1 dåse flåede tomater

krydderier og evt. Bouillon 

lasangeplader eller skrue pasta

soya fløde

svits alle grøntsager med lidt kokosolie, samtidig svits kødet med lidt Kokosolie. Lad grøntsagerne svinde lidt ind og tilsæt derefter vand. Lad koge til grøntsagerne er ved at være lidt møre. Blend da grøntsagerne og de flåede tomater med stavblender til det bliver en fin sovs. Bland derefter det hele sammen ig smag til med krydderier, salt og peber.  Når smagen er ved at være der. Blandes alle ingredienserne med pasta eller lægges i lag med lasagneplader. Øverste top er kød. Herefter hældes Soya fløden ud iver som sidste lag. Bages ved 200 grader forvarmet varmluft i ca 30 min. 

Serveres med salat

 

 

 

Forårsruller

Lækre sunde forårsruller

ingrefienser:

1/2 rødkål

4 gulerødder

1 peberfrugt

2 spsk tamari

3 spsk sur sød sauce

lidt salt

Ris papir

 

Alle ingredienser svitses. Ligges der efter på vådt rispapir. Fold en af gangen. Læg på bageplade og smør med rapsolie.

steges i ovnen ved 200 grader varmluft i 20-30 min. 

Tilbehør kan være salat eller lign.