Koldskål
Ægge wrap
Spinat pandekager
De lækreste grønne pandekager. Kæmpe hit ved børnene her hjemme. De går under navnet Hulk pandekager eller Dino pandekager. Man kan fylde dem med lige det man ønsker.
Denne opskrift giver ca 8-10 stk
Ca. 100 g spinat
3 æg
3,5 dl plantemælk
175g boghvedemel
2 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
kokos olie til stegning
Blend først mælk, spinat og æg. Herefter blandes alle ingredienserne sammen til en glat masse. Lad dejen hvile ca. 30 min.
steg pandekagerne med lidt olie på panden.
Dejen kan også bruges til grønne vafler.
Majs pandekager/ Mexikanske pandekager
Denne opskrift er favoritten her hjemme. Vi er 4+ baby og jeg laver altid dobbelt portion. Børnene elsker det. Opskriften er fra valdemarsro.dk
ingredienser
2 dl mælk eller plantemælk
2 æg
1 spsk olivenolie
1/4 tsk salt
40 g majsgryn
50g majsmel
olie til stegning.
Alle ingredienser blandes og hviler i ca 15 min. Herefter laves pandekagerne på en varm pande. Denne opskrift giver ca. 4 pandekager.
Pizza
Den bedste glutenfri Pizza jeg nogensinde har fået.
opskriften er fra madforlivet.dk. Der er nok til 4 pizza og man bliver mæt.
ingredienser
5 del lunkent vand
10 g gær
2 spsk fiber husk
2 tsk salt
100 g boghvedemel
100 g majsstivelse
200 g groft rismel
0,5 dk olivenolie
Bland alle ingredienser i en røremaskine.
lad dejen hvile et par timer. Fordel dejen i 4 klumper. Smør dem med lidt olivenolie og rul ud. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft og bag først bunden for sig i 10 min. Derefter kommes tomat sovs og fyld på. Bages i yderligere 5-10 min eller til pizzaen har det ønskede udseende.
Ny opskrift på lasagne
Ny opskrift på lasagne med mange flere grøntsager. Dette er en stor portion. Jeg kan godt lide at lave gode portioner når jeg er igang så der er nem mad i fryseren. Jeg fik 3 stk lasagner.
Kødsovs:
600g oksekød
3 løg
2 fed hvidløg
2 rødbeder
1 sød kartoffel
1/2 spidskål/ hvidkål
3 store gulerødder
1 ds flåede tomater
2 tsk timian
2 tsk oregano
2 laurbærblade
kokosolie til stegning
1 L vand
1 herbamare bouillon terning
1 tsk okseboulion
Ostesovs: (opskrift pr. Lasagne)
1 spsk kokosolie
3 spsk rismel
1/2L plantemælk
1/2 tsk muskatnød
1/2 tsk løgpulver
1/2 tsk hvid peber
lidt salt
2 spsk med top gærflager
alle grøntsager og krydderier svitses godt i en gryde med Kokosolie.
Derefter tilsættes vand, tomat og laurbærblade. Det hele koges op i ca 15-30 min. Svits kødet i en gryde ved siden af med okse bouillon.
Fisk lauerbærbladene op af grøntsags vandet og blend massen af grøntsager til en fin sauce. Tilsæt oksekød. Lad koge i ca 15-30 min.
Lav ostesovsen imens. Opbagt sovs af Kokosolie og rismel. Tilsæt mælk lidt af gangen til cremet sovs. Tag den af varmen. Tilsidst tilsæt alle krydderier og gærflager.
Læg derefter lag på lag af lasangeplader og kød. Og slut med ostesovs. Drys evt med majsgryn på toppen.
Bages ved 200 grader varmluft ca 30-40 min.
Fryse egnet 👍🏻
Lasagne
En evig favorit som børne familie. Og en god måde at komme af med rester af grøntsager i køleskabet.
ingredienser
en god stak grøntsager (gulerødder, kål, rødbede, squash mm.)
1 løg
2 fed hvidløg
500g oksekød
1 spsk kokosolie
ca. 300 ml vand
1 dåse flåede tomater
krydderier og evt. Bouillon
lasangeplader eller skrue pasta
soya fløde
svits alle grøntsager med lidt kokosolie, samtidig svits kødet med lidt Kokosolie. Lad grøntsagerne svinde lidt ind og tilsæt derefter vand. Lad koge til grøntsagerne er ved at være lidt møre. Blend da grøntsagerne og de flåede tomater med stavblender til det bliver en fin sovs. Bland derefter det hele sammen ig smag til med krydderier, salt og peber. Når smagen er ved at være der. Blandes alle ingredienserne med pasta eller lægges i lag med lasagneplader. Øverste top er kød. Herefter hældes Soya fløden ud iver som sidste lag. Bages ved 200 grader forvarmet varmluft i ca 30 min.
Serveres med salat
Forårsruller
Lækre sunde forårsruller
ingrefienser:
1/2 rødkål
4 gulerødder
1 peberfrugt
2 spsk tamari
3 spsk sur sød sauce
lidt salt
Ris papir
Alle ingredienser svitses. Ligges der efter på vådt rispapir. Fold en af gangen. Læg på bageplade og smør med rapsolie.
steges i ovnen ved 200 grader varmluft i 20-30 min.
Tilbehør kan være salat eller lign.